Jeugd Rugby

Wil jij komen rugbyen? Dan vragen we je eerst hoe oud je bent, zodat we weten bij welk team je past.

• Turven: 7 en 8 jaar
  • Benjamins: 9 en 10 jaar
  • Mini’s: 11 en 12 jaar

Trainers: Theo de Goeij & Desmond Boere

• Cubs: 13 en 14 jaar
  • Junioren: 15 en 16 jaar
  • Colts: 17 en 18 jaar

Trainer: Theo de Goeij & Desmond Boere

Jong beginnen met rugby

De meeste rugbyspelers in Nederland beginnen pas laat met rugby en moeten dan nog veel leren. Spelers die als kind beginnen met rugby, hebben de kans om van jongs af aan met rugby bezig te zijn. We zien vaak dat spelers die jong begonnen zijn uitgroeien tot belangrijke spelers voor ons eerste team.

Turven, Benjamins en Mini's

Als jij een Turf, Benjamin of Mini bent, leren we je eerst hoe je een rugbybal gooit en vangt, hoe je een tackle maakt en hoe de spelregels van rugby in elkaar zitten. We zorgen dat onze jeugdspelers niet alleen de regels van rugby leren, maar vooral ook een boel plezier hebben.

Cubs, Junioren en Colts

Met de Cubs, Junioren en Colts werken we aan rugbytechniek en spelinzicht. Het plezier in rugby blijft belangrijk, maar we dagen je ook uit om jezelf te verbeteren als speler. Op zaterdag speel je wedstrijden tegen andere teams.

Als je 19 wordt, maak je het seizoen nog af als Colt. Het volgende seizoen kun je mee gaan doen bij de senioren. Veel van onze Colts trainen daarom al regelmatig mee met het seniorenteam, zodat ze in één keer kunnen doorstromen.

Meetrainen

Wil jij ontdekken of rugby de sport voor jou is? Vraag je ouders dan of je een keer mag komen meetrainen. Als je komt trainen neem dan een t-shirt, een stevige korte broek en sportschoenen mee. Neem ook je ouders mee, want die willen we ook graag leren kennen.

De eerste maand kun je gratis meetrainen. Zo kun je kennismaken met de sport en met Rugby Club Nieuwegein. Na die maand besluit je of je wilt inschrijven als speler.

Trainers TBM: Theo de Goeij & Desmond Boere

Trainer Cubs, Junioren en Colts: Theo de Goeij & Desmond Boere

Jeugdcoördinator: Barbara Laurant

Heb je vragen over trainingen, wedstrijden of iets anders wat met de jeugd van RCN te maken heeft? Stel je vraag aan onze jeugdcoördinator: jeugd@rugbyclubnieuwegein.nl

Trainingstijden

Jeugd tot 12 jaar

• Dinsdag 19:00 - 20:00
  • Donderdag 19:00 - 20:00

Jeugd 12 - 18 jaar

• Dinsdag 19:00 - 20:30
  • Donderdag 19:00 - 20:30

• Dinsdag 20:00 - 21:30
  • Donderdag 20:00 - 21:30

Gratis meetrainen? Dat kan!

Lees meer over gratis meetrainen!